2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Újabb pedofilügy egy vidéki gyermekotthonban

frisshirek.hu | 2024. február 29. - 07:30
Újabb pedofilügy egy vidéki gyermekotthonban

A 62 éves gyermekotthoni nevelőt a múlt héten tartóztatták le.

Pedofil bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak egy 62 éves békési férfi ellen, erősítette meg a 24.hu információit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A gyanúsított az eljárás adatai szerint több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút.

A nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án el is rendelt

– közölte a rendőrség.

A 24.hu kereste az ügyben a Békés vármegyei gyermekotthonokat felügyelő Gyöngyház Integrált Szociális és Gyermekvédelmi Központot, de ott csak a fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) engedélyével válaszolhattak volna.

A lap a békési ügy részletei miatt levelet küldött az SZGYF főigazgatójának is, de onnan sem kaptak választ.

Mint ismert, az SZGYF-hez tartozik az a bicskei gyermekotthon is, amelynek vezetője, V. János visszaélve pozíciójával éveken keresztül kényszerített szexuális aktusokra olyan kiskorúakat, akik az általa vezetett intézményben éltek. A bicskei intézmény igazgatóhelyettese, K. Endre – akit azért ítéltek börtönbüntetésre, mert segédkezett a pedofil bűncselekmények eltussolásában – tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalintól. Mint arról a frisshirek.hu is beszámolt, a kegyelmi ügy okozta felháborodás miatt aztán az államfő február 10-én lemondott.

Fotó: Pixabay