2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 1o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Zacher Gábor visszavonta a portálunknak adott interjúját, emiatt elmarad ma a Magyar Közöny

frisshirek.hu | 2024. február 02. - 18:00
Zacher Gábor visszavonta a portálunknak adott interjúját, emiatt elmarad ma a Magyar Közöny

A frisshirek.hu Magyar Közöny című podcastjének a vendége lett volna péntek este 18:00 órától Zacher Gábor mentőorvos, toxikológus, aki az interjút az adásba kerülése elött néhány órával visszavonta, azaz nem járult hozzá a felvétel nyilvánosságra hozatalához.  

Stábunk nem számon szerette volna kérni Zacher Gábort, a közismert orvost a hazai egészségügy problémái miatt, hanem a véleményére lett volna kíváncsi. A műsor elmaradása okán esetleg csalódott nézőinkkel ezért megosztjuk a podcastben elhangzott kérdések nagy részét, természetesen a válaszok nélkül. 

Nemrég egy mentőtiszt kiszivárogtatott egy levelet, amiben az állt, hogy vidékről oldják meg a budapesti mentőshiányt, és borzalmas körülmények között kell, hogy dolgozzanak. Erről mi a véleménye, erről a kiszivárgott levélről?

- hangzott el többek között a műsorvezetőtől. 

Zacher Gábor az interjúban válaszolt arra is, hogy az új ügyeleti rendszer mekkora terhet ró a mentősökre, és arra is, hogy a települési felosztásban tudomása szerint kikérték-e a szakma véleményét.

Említettük Gálvölgyi János ügyét, nemrég pedig a neves rapper, Curtis édesanyjával is történt egy meglepő eset, ezek transzparens esetek, mert ismert emberekről van szó, hiszen a saját csatornáikon nagyon sok embert elérnek, de nyilván ezek a problémák nem egyediek, mire mutatnak rá ezek az ügyek?

- szólt egy másik kérdés Zacher Gáborhoz, amelynek kapcsán elmondhatta a véleményét arról is, hogy szerinte minden rendben van-e a mentőknél.

Emellett megkérdeztük arról is, hogy szerinte hogyan lehetne csökkenteni a kórházi várólistákat, és felmerült-e benne már az a gondolat, hogy a kormány tudatosan tereli a magánegészségügybe a betegeket. De elmondta azt is, mit gondol arról, hogy a közelmúltban több orvost is letartóztattak hálapénz elfogadása miatt. 

Kapott kérdést arról is, hogy immár Mészáros Lőrinc is megjelent a magánegészségügy-bizniszben. Valamint beszélt arról is, hogy nem szippant-e el az állami kórházakból túl nagy számban orvosokat és más egészségügyi dolgozókat a magánegészségügy.

A fanatikus egészségügyi dolgozók tartják fenn az egészségügyet?

- hangzott el kérdésként, megemlítve azt is, hogy több neves közgaszdász szerint is összeomolhat a magyar egészségügyi ellátórendszer. 

Szóba került még az Orvosi Kamara korábbi elnökének a vitája a miniszterelnökkel, valamint az is, hogy jó ötlet volt-e a Covid-járvány ideje alatt elkezdeni az egészségügyi rendszer átalakítását. 

Természetesen megkérdeztük a neves toxikológust a magyarok függőségeiről, az alkoholizmusról, a kábítószer-fogyasztási szokásokról és az elhízásról is. 

Jót tenne egy olyan politikus az ország élén, amelyik fess és fitt?

- hangzott el a stúdióban. De megkérdeztük Zacher Gábort arról is, hogy nem tartaná-e hasznosabbnak, ha a Brüsszelt és Sorost támadó plakátok helyett az egészségügyi prevencióra költené inkább a kormány az adófizetők pénzét.

A további interjúinkat megtalálják a frisshirek.hu YouTube-csatornáján. Iratkozzanak fel a podcastjeinkre, ezzel is segítve a munkánkat!