2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 4o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színházban súlyosan megsérült színészek

frisshirek.hu | 2024. február 02. - 14:00
Még mindig nem kaptak kártérítést a Nemzeti Színházban súlyosan megsérült színészek

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó továbbra is arra vár, hogy befejeződjön a Nemzeti Színházban történt baleset kivizsgálása.

Még februárban sem térhet vissza a színpadra Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia, akik november 10-én szenvedtek balesetet a Nemzeti Színház Rómeó és Júlia előadásán. A színésznek az egyik keze, a színésznőnek pedig a lába és a bordái is megsérültek, miután csaknem három méteres magasságból lezuhantak az egyik díszletről. Az előadásról mentő szállította őket kórházba. 

A vizsgálat azóta is tart, ám hiába érdeklődnek a társulati tagok vagy a két, súlyosan megsérült színész, nem kapnak semmilyen információt – írja a Blikk. Megkeresésükre a Budapesti Rendőr-főkapitányság annyit közölt, hogy

a nyomozás továbbra is folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt.
A lap úgy tudja, ameddig nem jutnak eredményre, addig a színészek sem kaphatnak semmilyen kártérítést.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított, hogy a Nemzeti Színház belső vizsgálata még december második felében lezárult. Csák János kulturális miniszter akkor azt közölte, hogy egyszemélyi felelősség senkit nem terhelhet a baleset miatt. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója ezek után visszavonta korábban beadott lemondását.

Fotó: MTI