2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 5o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Távozik Szoboszlai Dominik vezetőedzője a Liverpooltól

frisshirek.hu | 2024. január 26. - 18:00
Távozik Szoboszlai Dominik vezetőedzője a Liverpooltól

Váratlan és a szurkolók számára alighanem sokkoló hír jelent meg a Liverpool hivatalos honlapján pénteken: Jürgen Klopp a jelenleg zajló idény végén, azaz a nyáron távozik a csapattól.

Szoboszlai Dominik klubja hamarosan új vezetőedző után nézhet. Nyolc és fél év után elhagyja a Liverpool csapatát Jürgen Klopp, jelentette be a német edző a klub hivatalos honlapján megjelent cikkben.

A jelenleg zajló idényt még végigviszi Klopp, de a nyáron távozik az Anfield Roadról, noha 2026-ig szól a jelenlegi szerződése.

Klopp azzal indokolta a döntését, hogy kifogyott az energiából.

Tudom, hogy a döntés sokkolni fogja az embereket, amikor először hallanak róla, de nyilvánvalóan igyekszem megmagyarázni. Mindent szeretek ebben a klubban, a városban, a szurkolóinkban, szeretem a csapatot, a személyzetet. Mindent szeretek. Hogy mégis meghoztam ezt a döntést, az mutatja igazán, mennyire meg vagyok győződve arról, hogy ezt kell tennem. Kifogytam az energiából. Tudtam, hogy egyszer eljön ez a pillanat, nem lehet újra és újra elvégezni ugyanazt a munkát. Az együtt eltöltött évek és átélt dolgok után egyre nagyobb tisztelet és szeretet övezett, így a legkevesebb, amivel tartozom, az az igazság. És ez a igazság.

– fogalmazott a Liverpool honlapján Klopp, akivel együtt a két segítője, Pepijn Lijnders és Peter Krawietz is távozik a vörösöktől a szezon végén.

Klopp hozzátette, szeretné, ha az Anfieldre kilátogató szurkolók a következő hónapokban nem azzal lennének elfoglalva, hogy csak az ő nevét skandálják, hanem ugyanúgy támogatnák a csapatot, mint a szezon eddigi szakaszában, és mint korábban. Tisztázta azt is, hogy egy évet biztosan kihagy, eszerint 2025-nél korábban sehol sem lesz edző. 

Fotó: Facebook / Liverpool FC