2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Videó arról, ahogy az átadás után két nappal 13 km/órás sebességgel közlekedik a Mészáros cége által felújított szakaszon a MÁV

Tirex | 2024. január 14. - 13:00
Videó arról, ahogy az átadás után két nappal 13 km/órás sebességgel közlekedik a Mészáros cége által felújított szakaszon a MÁV

A MÁV azt állította, hogy az érintett, frissen felújított szakaszon a vonatok menetideje a biztosító-berendezés átmeneti hibája miatt nőtt meg pénteken.

Újra emelt sebességgel, 140 km/órával közlekednek a vonatok Biatorbágy és Szárliget között

– közölte büszkén a MÁV szerdán. Ehhez képest a frissen felújított szakaszon két nappal később videóra vették azt, hogy alig 13 km/órás sebességgel zakatolt a vonat. 

A Gulyáságyú Média által közzétett felvétel január 12-én, azaz most pénteken készült, az Oroszlány és Budapest, Déli pályaudvar között közlekedő S12-es vonaton.

A lap felidézi, hogy az érintett pályaszakaszt nagyjából 32 milliárd forintból újította fel a MÁV, a munkálatokat szeptember közepétől december 9-ig a Mészáros Lőrinchez köthető V-Híd Zrt. végezte.

A MÁV a Gulyáságyú Média megkeresésére azt közölte, hogy a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal felújított szakaszán 300 méter kivételével már korlátozás nélkül újra 140 km/órás sebességgel közlekednek a vonatok. A vasúttársaság szerint a Herceghalom és Bicske közötti 300 méteres szakaszon, ahol jelenleg 40 km/órás sebességgel közlekednek a vonatok majd csak a tavaszi vágányszabályozás után lehet sebességet emelni, ezt a „jelentős mértékű újjáépítéssel” indokolták.

A konkrét videón látható, 13 km/órás sebességgel közlekedő vonatról a MÁV azt mondta, hogy az érintett, frissen felújított szakaszon a vonatok menetideje a biztosító-berendezés átmeneti hibája miatt nőtt meg pénteken.

A MÁV szerint ez a hiba csak egyetlen vonatnál, a videóban is látható S12-esnél okozott késést, összesen 18 percet. A Gulyáságyú Média ugyanakkor a MÁV elektronikus jegyrendszerében ennél több késést látott aznap.