2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Korábban is voltak gondok a kiszakadt oldalú repülőgéptípussal

frisshirek.hu | 2024. január 07. - 14:00
Korábban is voltak gondok a kiszakadt oldalú repülőgéptípussal

Az Alaska Airlines már vizsgálja a Boeing 737 Max gépeket, de egyelőre nem találtak semmiféle rendellenességet.

A Frisshírek.hu is beszámolt az Alaska Airline balesetéről, amikor közel ötezer méteres magasságban kiszakadt a repülőgép ajtaja. A gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtani Portland nemzetközi repülőterén. Szerencsére senki nem sérült meg, de az utasok halálra rémültek.

A gép egy Boeing 737 Max 9-es volt, ezzel a típussal pedig korábban is adódtak már súlyos gondok. A BBC azt írja, az kényszerleszállást követően az Alaska Airlines azonnal kivonta a forgalomból és átvizsgálásra küldte az összes 737 Max 9 típusú gépét, majd a Boeing is bejelentette, hogy készenlétbe helyezett egy csapatot, amelyik bármikor kész segíteni a vizsgálatot.

A Boeing 737 Max típusú repülőgépeket 2019 márciusában ideiglenesen az egész világon kivonták forgalomból, miután hasonló körülmények között zuhant le egy gép Indonézában és egy Etiópiában, összesen 346 ember halálát okozva. John Strickland légiközlekedési szakértő azonban azt mondja, az AS1282-es járat kényszerleszállása nagyon különbözik a két korábbi tragikus balesettől.

Azt egyelőre nem tudni, mi okozta az AS1282-es vészkijáratának kiszakadását, de Alaska Airlines azóta közölte a 737 Max gépek mintegy negyedét már teljesen átvizsgálták és nem találtak semmiféle rendellenességet.

Fotó: Illusztráció. MTI/Mihádák Zoltán