2024.02.29., csütörtök - Antónia, Elemér
Szombathely: 7o - 7o
Az ország 19 megyéjében

Ingyenesen utazhatnak majd a buszokon a tataiak januárban

Tirex | 2023. december 01. - 16:00
Ingyenesen utazhatnak majd a buszokon a tataiak januárban

Kísérleti jelleggel ingyenessé tették Tatán a tömegközlekedést.

Január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés Tatán – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken az MTI-vel.

A tatai önkormányzat jelenleg évente 120 millió forintot fizet azért, hogy a helyi buszközlekedés működhessen, és ennyit tesz hozzá a magyar állam is. A jegyek eladásából 30 millió forint bevételük származik.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén fogadta el a Fidesz-KDNP-frakció javaslatát, hogy az árak emelése helyett az önkormányzat vállalja át a jegyek költségét, és így bárki ingyenesen utazhasson a járatokon. A tervek szerint tavasszal felmérik, hogy az ingyenes tömegközlekedés hatására hogyan változott az utazók száma – adta hírül a Telex

A helyi tömegközlekedés lényege, hogy ne menjünk mindenhová autóval, s ehhez a diákoknak már 20 éve megvásároljuk a havi bérletet, ennek köszönhetően eddig 5 ezer diák ingyen utazhatott.
Most arra vagyunk kíváncsiak, hogy többen fognak-e autóbusszal közlekedni akkor, ha mindenkinek kifizetjük a jegyét. Január elsejétől tehát a helyi járatokon ingyenesen utazhatnak majd a tataiak, és a hozzánk érkezők is, akik igénybe veszik a helyi járatokat. A javaslatot egyhangúlag támogatta a képviselő-testület

– írták a város Facebook-oldalán.

Kiemelt fotó: tata.hu