2024.02.29., csütörtök - Antónia, Elemér
Szombathely: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Ha bírálná Putyin rendszerét, akkor inkább ne utazzon Oroszországba

Zimon András | 2023. november 30. - 10:00
Ha bírálná Putyin rendszerét, akkor inkább ne utazzon Oroszországba

Hűségnyilatkozat aláírására kötelezné az Oroszországba beutazó külföldi állampolgárokat az orosz belügyminisztérium egyik törvénytervezete.

A beutazóknak tartózkodniuk kellene az orosz állami politika lejáratásától. Ebbe beletartoznak az állami tisztviselők, így például Vlagyimir Putyin is. Az orosz belügy megtiltaná a hagyományos családi értékek tagadását és a szovjet népnek a fasizmus feletti győzelemhez való hozzájárulásának kisebbítését. A dokumentum szerint a lojalitási megállapodás egyfelől az Oroszországi Föderáció állami szerveinek engedélye a külföldi állampolgárnak az Oroszországi Föderáció területére való belépésére, másfelől a külföldi állampolgár beleegyezése az Oroszországi Föderáció nemzeti érdekeinek védelme céljából megállapított tilalmak betartásába, amit az Oroszországi Föderáció területére való belépéssel fejez ki.

A tervezetből következik, hogy az Oroszországba belépő külföldinek az orosz területen való tartózkodás ideje alatt tilos lesz akadályozni az orosz hatóságok tevékenységét, bármilyen formában lejáratni az orosz kül- és belpolitikát, valamint az állami hatóságokat és ezek tisztviselőit. A dokumentum kimondja, hogy a beutazóknak

tilos lesz visszaélniük az információszabadsághoz való joggal olyan információk terjesztése érdekében, aminek célja az alkotmányos jelentőségű erkölcsi és egyéb értékek, köztük a házasságról mint férfi és nő szövetségéről, a családról, az anyaságról, az apaságról, a gyermeki létről alkotott elképzelések becsmérlésére vagy tagadására való ösztönzés, a nem hagyományos szexuális kapcsolatok propagálása, a szovjet népnek a haza védelmében tett hőstetteiről és a fasizmus feletti győzelemhez való hozzájárulásáról szóló történelmi igazság elferdítése.

A javasolt tiltott tevékenységek között szerepel minden olyan megnyilvánulás, ami törvények elfogadására, módosítására vagy eltörlésére irányul, valamint az ország környezetéhez, természeti erőforrásaihoz, anyagi és kulturális értékeihez való tiszteletlen hozzáállás. A külföldieknek tilos lesz tiszteletlenül viszonyulniuk az orosz lakosság regionális és etnokulturális életmódjának sokszínűségéhez, a hagyományos orosz szellemi és erkölcsi értékekhez. A leendő új törvény megtilthatja a külföldiek számára az Oroszországra nézve káros tevékenységeket. 

Forrás: Guardian, 444.hu

Fotó: Uh.Ro