2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 4o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Újlipótvárosban kromofággal "kedveskedtek" a szabálytalanul parkoló autósoknak

Zimon András | 2023. november 10. - 14:00
Újlipótvárosban kromofággal "kedveskedtek" a szabálytalanul parkoló autósoknak

Újlipótvárosban a szabálytalanul parkoló autósok figyelmét kromofággal hívták fel.

A kromofággal leöntött autókon 100-400 ezer forintnyi kár keletkezett, az ügyben jelenleg az ügyészség nyomoz.

Egy októberi reggelen sok, szabálytalanul parkoló újlipótvárosi autós arra ébredt, hogy matricát ragasztottak autóik szélvédőjére. Ezeken a színezés gyakorlására buzdították a szabálytalankodókat, hátha a vonalon belül maradnak. Volt olyan autós, aki arra panaszkodott, hogy csak hosszas kaparászás után, sebbenzinnel tudta megtisztítani a szélvédőt, mert az beette magát a fémig

A 444.hu cikkére egy olvasójuk jelentkezett, aki valószínüleg nagyon szívesen cserélne az összematricázott szabálytalankodókkal. Azt nem tagadja, hogy akár ő maga is parkolhatott szabálytalanul, az ezért fizetett árat viszont aránytalannak érzi. Elmondása szerint a frissen vásárolt Volkswagen Passatját ugyanis néhány hét után, 2021 áprilisában valaki csúnyán megrongálta: ismeretlen anyaggal öntötték le a motorháztetőt, ami 10 mikrométer vastagságban megtapadt és beette magát a fémig. A festék elszíneződése csiszolás és polírozás után is megmaradt.

A rendőrségen tett feljelentésekor derült ki, hogy rövid időn belül ő a huszonnegyedik sértett. Szinte az összes rongálás egy szűk területen, a Katona József, a Radnóti Miklós és a Kresz Géza utcában történt. 

Fotó: Facebook