2024.04.15., hétfő - Anasztázia, Tas
Szombathely: 17o - 17o
Az ország 19 megyéjében

Donáth elküldte a búsba Gyurcsányékat

Zimon András | 2023. október 25. - 11:30
Donáth elküldte a búsba Gyurcsányékat

Donáth Anna ledobta az atomot: A DK hazugságaival nem lehet legyőzni a hazugokat. 

Hazugsággal nem lehet a hazugokat legyőzni című publicisztikájában lényegében hadat üzen a DK-nak Donáth Anna, a Momentum EP képviselője. Az írás a Válasz Online-on jelent meg.

A hosszú felvezetőben arról értekezik Donáth, milyen kvalitások szükségesek az ellenzék részéről a Fidesz leváltásához. Ennek során arra a következtetésre jut: „Mi az a mindent felülíró, mindent alapjaiban meghatározó tényező, amely e megközelítéseket egybeöleli? A hitelesség.”Donáth szerint ugyanis a „választók nem hiszik el, hogy akik a mostaniak helyett jönnének, másképpen politizálnának”. Szerinte „csak az igazságra épülő politikai kultúra lehet a fundamentuma annak a kormányzó erőnek, amely ezt a hatalmat valaha eséllyel leválthatja”. Rátérve a DK-ra, ezt írja: „nemcsak a kormányoldalon látjuk megvalósulni a hazugság kultúráját.

Hasonló politikai kultúrát képvisel az ellenzék önmagát megkerülhetetlennek mondó pártja, a Demokratikus Koalíció is. Ezzel pedig – öndefiníciójával ellentétben – nem feltétele, hanem súlyos gátja a kormányváltásnak.”Majd a következő eseteket rója fel a Demokratikus Koalíciónak:

A párt szerinte hazug plakátkampányát arról, hogy „emelnék a béreket”, az elnökségi tag esetét, aki tagadta, hogy offshore érdekeltsége van, hogy szerinte hazudik a DK az aktivistái számáról, hogy alaptalan támogatottsági adatokat terjeszt magáról a párt.

Donáth előveszi az őszödi beszédet is írásában. Szerinte ideje lenne felelősséget vállalnia Gyurcsánynak, amiért „tudatosan, előre megfontoltan” hazudott Magyarország miniszterelnökeként.

„Ma Magyarországon esélye sincs valakinek kormányváltó többséget kovácsolnia anélkül, hogy vállalná a felelősséget a saját korábbi tetteiért. Ezért akadálya a Demokratikus Koalíció politikai kultúrája a kormányváltásnak. Hatalomgyakorlási elveikbe ugyanis a felelősségvállalás és a hibák elismerése egész egyszerűen nem fér bele. Ebben is nagyon hasonlít az övék a Fidesz politikai kultúrájára, amelynek keretében tévedéseiket tagadják, a kritikára pedig erőből reagálnak” – írja Donáth Anna.

Fotó: Momentum Mozgalom