2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 6o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Muszlim terrortámadás Brüsszelben, több ember is életét vesztette

Tirex | 2023. október 16. - 22:58
Muszlim terrortámadás Brüsszelben, több ember is életét vesztette

Ma este legalább két embert ölt meg egy muszlim terrorista, a támadás előtt azt kiabálta: Allahu Akbar. A tettét videóüzenetben vállalta.

A belga sajtó szerint

a terrorista videóüzenetben közölte, hitetleneket öl meg.

A Le Soir azt írja, a terrorista a támadás előtt közzétett egy videót, amelyben arról beszélt, hogy az Iszlám Állam tagja. A halálos áldozatok a Het Laatste Nieuws szerint svédek, akik a Belgium-Svédország futballmeccsre érkeztek.

Az RTBF televízió szerint három áldozat lehet, előbb egy épületben (egy előcsarnokban) lőtt le a terrorista egy embert, aztán egy taxiban utazó két férfire lőtt.

A Sudinfo szerint a terrorista egy videóban azzal dicsekszik, hogy az Iszlám Állam tagja, és hitetleneket ölt meg. 

Az ATV információi szerint a helyi sajtóban amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében fegyveréből. Az ámokfutás körülbelül 5 kilométerre történt a King Baudouin Stadiontól, ahol a Belgium–Svédország Eb-selejtezőt rendezték hétfő este. Biztonsági okokból az első félidő után nem folytatódott a meccs. Szemtanúk szerint a szurkolókat kérték, hogy maradjanak a stadionban.

Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket. A belga hírügynökség szerint egyelőre nem volt őrizetbe vétel az ügyben.

Mindemellett több európai országban is fokozott készenlétben vannak a hatóságok az izraeli események miatt.

Fabrizio Romano transzferguru X-oldalán a következőt írja:

A Belgium-Svédország mérkőzést felfüggesztették, mivel a játékosok nem hajlandók pályára lépni a második félidőben, miután két svéd futballszurkolót agyonlőttek Brüsszelben a ma esti meccs előtt. Az elkövető szabadlábon van. Az első félidő után a hatóságok nem függesztették fel a meccset, de a második játékrész előtt a játékosok megtagadták a visszatérést a pályára.

Megerősítették a határellenőrzést – közölte a francia belügyminisztérium a Le Figaróval, miután Brüsszelben egy muszlim migráns lelőtt három embert, majd egy motorral elmenekült, - adta hírül az Origo.

Kiemelt fotó: ATV