2023.12.02., szombat - Melinda, Vivien
Szombathely: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Online csalók a kibertérben

Todorovits Rea | 2023. szeptember 28. - 09:30
Online csalók a kibertérben

Október 4-5-én a Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére először ül le egy asztalhoz kilenc európai ország kibervédelmi szakértői, bankok képviselői és bűnüldöző szervei, hogy együttes erővel tárgyaljanak arról, hogyan lehet felvenni a harcot az online csalók ellen.

Az „online csalások a kibertérben” elnevezésű konferencia azért is üdvös kezdeményezés, hiszen nem csak hazánkban, de a határokon átnyúló csalássorozatok áldozatai is könnyen lehetünk. Éppen ezért a konferencia egyik kiemelten fontos témája, hogyan lehet a lakosságot felvértezni az ellen, hogy kiszúrják a csaló sms-eket, üzeneteket vagy épp a vásárlói szándékokat.

Ma már minden szinten megtalálhatnak bennünket a csalók, legyen az egy Facebook-os Marketplace hirdetésre jelentkező vásárló, egy sms, netán egy üzenet, melyben közlik velünk, dollármilliókat örököltünk.

A csalások sokszínűek és egyre kifinomultabb technikákkal élnek a bűnözők, épp ezért fontos lépés a konferencia, melyen nem csak a hazai rendvédelmi szervek, de az Europol, az FBI kibervédelmi szakértői is jelen lesznek, hogy kilenc ország tapasztalatait megbeszélhessék és talán egy átfogó stratégiát eszközölve sikeresen küzdhessenek együtt az online csalásokkal szemben.