2023.12.02., szombat - Melinda, Vivien
Szombathely: 0o - 0o
Az ország 19 megyéjében

Pajor Tamás és Nyáry Krisztián volt a Kultpolis vendége

Zimon András | 2023. szeptember 24. - 16:00
Pajor Tamás és Nyáry Krisztián volt a Kultpolis vendége

Pajor Tamás elutazott és megnézte mi folyik Ukrajnában, és megírta az új dalát az ott átélt pokolról. Nyáry Krisztián pedig a Kultpolisban mondta el a véleményét a könyvek lefóliázásáról is, amire a kormány kötelezte a hazai kiadókat, a nekik nem tetsző tartalmak miatt. Kultpolis a frisshirek.hu YouTube-csatornáján. 

„Remélem, hogy ez a rendszer, amiben élünk nem fog horthyzálódni, de az tény megvannak erre a vonásai és a hajlama is” – A frisshirek.hu Kultpolis című podcastjának a második adásába hívtuk a Rocktérítőt - a Neurotic és az Amen együttesek egykori frontemberét - Pajor Tamást, akivel a háború sújtotta Ukrajnában forgatott új klipjéről és a hazai kultúra állapotáról is beszélgettünk, hiszen a ’80-as évek underground világának egyik meghatározó alakja ma is, a társadalmunkat leginkább érintő kérdésekre keresi a választ a dalaiban, és előadói estjein.

De meghívtuk Nyáry Krisztián írót is a műsorunkba, hogy még színesebb képet tudjunk kapni a hazai-és globális kulturális tér kérdéseiről.

Az irodalomtörténész szerint „Két irányból jön most az egész világon a hülyeség, a kultúraellenes mozgalmak egymás tükörképei a Woke és az Alt-Right is ugyanazt csinálja”.

Hogy miért akarják politikai mozgalmak átírni a múltat vagy, hogy miért fóliáztatja le a magyar kormány, a neki nem tetsző könyveket és, hogy erre miért van társadalmi igény, az is kiderül a Kultpolis legújabb adásból. Czutor Zoltán és Zimon András műsorvezetésével.