2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Kirúgták az intézményvezetőt a poloskák miatt

BFM, 2023. augusztus 31. - 11:00
Kirúgták az intézményvezetőt a poloskák miatt

Közös megegyezéssel ugyan, de elküldték az intézmény éléről Takácsné Hargitai Beátát, a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetőjét, miután rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást is be kellett vezetni az egyre súlyosbodó poloskahelyzet miatt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye elnevezésű szentgotthárdi pszichiátriai otthon vezetője közös megegyezéssel távozott - derítette ki az Index. A lap azt írta Takácsné Hargitai Beáta  távozásáról, hogy gyakorlatilag elküldték az intézmény éléről, illetve hogy jelenleg az otthon műszaki vezetője irányítja az intézményben zajló munkát, amíg nem találják meg a az új vezetőt.

A lap megkereste az intézmény felügyeletét ellátó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, hogy valóban elküldték-e az intézmény éléről az igazgatót, valamint hogy a leváltásának van-e köze az otthonban kialakult poloskahelyzet nem megfelelő kezeléséhez, de ők egyelőre választ nem kaptak.

Információk szerint jelenleg is zajlik a poloskairtás az otthonban a szakemberek által javasolt intézkedési terv alapján.

Ahogy arról a frisshirek.hu is írt a szentgotthárdi szociális otthonban poloskák leptek el egy mentálisan sérült beteget, s a helyzeten az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány sem lepődött meg.  

Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondta, amióta megérkezett a segítség érkezett a fenntartótól és a népegészségügyi hatóság részéről, azóta javult a helyzet az otthonban, de több hónap is lehet, amíg a problémát sikerül véglegesen felszámolniuk.

 

Fotó: Google Streetview