2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Indulnak a teraszkoncertek Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. június 23. - 12:16
Indulnak a teraszkoncertek Szombathelyen

Idén is izgalmas programok tucatjai várják a kikapcsolódni vágyókat az Érezd Szombathelyt! rendezvénysorozat keretein belül.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Érezd Szombathelyt! soron következő programjairól (színházi előadások, teraszkoncertek, utcaművészeti nap, tűzoltónap) tartottak sajtótájékoztatót szerdán a szervezők. Az eseményen részt vett Horváth Soma, Szombathely MJV kultúráért is felelős alpolgármestere; Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója; Lakatár Gábor tűzoltó ezredes, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Prieger Szabolcs, kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor – olvasható a szombathely.hu oldalon.

A szerkesztőségünkbe eljuttatott közlemény szerint a következő koncertre június 30-án 19 órakor kerül sor a Városháza előtti téren.

A szombathelyi Isis Big Band 1995 nyarán alakult fiatal, a zenekari jazz iránt érdeklődő, amatőr zenészekből, főként a helyi zeneiskola fúvószenekarának akkori tagjaiból. Rendszeres fellépéseik vannak évek óta Ausztriában. Többször játszott a zenekar a Budapesti Vigadóban, a Szombathelyi Savaria Karneválon és saját koncerteken: Swing nagyjai koncertsorozat 2009 óta minden évben megrendezésre kerül, és tematikus koncertek adnak nagy sikerrel (Tribute to Ray Charles, Glenn Miller, Frank Sinatra, filmzenék swing stílusban)

A zenekar több száz koncerttel a háta mögött büszkén mondhatja el, hogy belföldön és külföldön egyaránt képviselhette a számukra oly fontos big band zenei stílust.

A zenekar vezetője: Pintér Róbert. Énekel: Dell’ Amico Romeo, Katavics Enikő és Vass István Andor.

A koncert szünetében átadásra kerül a „Szombathelyi hétköznapi hősök” civil díj.

Fotó: szombathely.hu