2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Fonyódon nyaralnak a szombathelyi gyerekek

Hajmási Judit, 2023. június 23. - 12:41
Fonyódon nyaralnak a szombathelyi gyerekek

A balatonberényi tábor eladása utáni időszak lezárult. A polgármester közbenjárásánek köszönhetően újra nyaralhatnak a Balatonon a szombathelyi gyerekek

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogyan azt már a frisshírek.hu is megírta, a korábbi vas megyei gyerektábort az államosítás után, értékesítették, így évekig nem tudtak hol nyaralni a vasi gyerekek.

Idén tavasszal aztán Nemény András szombathelyi polgármester közösségi oldalán jelentette be, hogy a város üzemeltetéséhez tartozó SZOVA Zrt fonyódi üdülőjében oldják meg a szombathelyi gyerekek nyaraltatását.

Most pedig már meg is érkezett a Fonyódra az első csoport, akiket Nemény András polgármester és László Győző alpolgármester gyorsan meg is látogattak.

A nagy hőségben biztosan jól esik a frissítő fürdés gyerekeknek és az őket kísérő pedagógusoknak egyaránt.

Fonyódon nagy élet van a Szova üdülőjéből létrehozott gyerektáborban. Ha már Balatonberényt eladta az állam, megnyitottuk a gyerekek előtt a városi cég nyaralóját.

Kiváló tanárok és vidám gyerekek 3 hétig élvezhetik ezt a szép helyet. Egy kicsit mi is így tettünk László Győzővel, mikor megnéztük, minden rendben van- e. De talán volt hasznunk is, amikor régi emlékek alapján megtanítottam a fiúknak, hogyan kell "forgózni" a pingpongban – írja közösségi oldalán a polgármester.

Czeglédy Csaba szombathelyi képviselő pedig a poszt alatti kommentben megígérte, hogy: A balatonberényi üdülőt pedig visszaszerezzük a városnak, mihelyst lesz rá lehetőségünk!

De addig is a szombathelyi gyerekek ismét életre szóló élményeket szerezhetnek a Balaton partján.