2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Új igazgató irányítja a büki állateledel-gyárat

frisshirek.hu, 2023. június 22. - 09:15
Új igazgató irányítja a büki állateledel-gyárat

Arthur van Raalte távozását követően Tanja Žigić, a szerbiai surcini gyár korábbi vezetője vette át a pozíciót a Nestlé büki Purina állateledel gyáránál, aki elismerően szólt a büki gyár elmúlt 25 évéről, amely alatt a régió legnagyobb és legmodernebb üzemévé fejlődött.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az új gyárigazgató tervei szerint az eredményekre építve folytatják az innovatív fejlesztéseket, hogy a jövőben is meghatározó szereplői legyenek az európai állateledel-gyártásnak.

A cég idén januárban jelentette be legújabb, 140 milliárd forintos beruházását, így három év alatt a Nestlé Hungária összesen több mint 235 milliárd forintot ruházott be a gyár fejlesztésébe – közölte a cég az MTI-vel.

Még az idén befejeződik és néhány hónapon belül átadják a két éve bejelentett 50 milliárd forintos, majd a tavaly elindított 35 milliárd forintos Turul 4-5 névre keresztelt beruházást, ennek köszönhetően a termelési volumen növekedni fog. Hozzátették: a 2023-ban bejelentett Turul 6 beruházáson az épületszerkezet elkészült, hamarosan megkezdik a termelőberendezések telepítését, amellyel párhuzamosan zajlik egy automata raktárbázis építése is.

A Nestlé büki Purina gyára 2022-ben 215 ezer tonna terméket állított elő, a fejlesztéseknek köszönhetően 100 ezer tonnával nő a gyár éves kapacitása.

A cég egy korábbi közleménye szerint az épülő 35 ezer négyzetméter gyártóterületű üzemegységben nedves állateledelt fognak gyártani, a mellette létesülő számítógéppel vezérelt tároló- és visszakeresési rendszerű (ASRS) raktárépület teljesen automatizált lesz.

A büki állateledel-gyár 1400 embernek ad munkát.

A svájci vállalatnak Magyarországon három gyára van: Szerencsen, Diósgyőrön és Bükön.

A szerencsi gyár a Nestlé közép-európai regionális kávé és kakaóitalpor-gyártó és töltő üzeme, ahol évente közel 40 ezer tonna kávé és kakaópor készül, amelyet 30 országba szállítanak ki.

A diósgyőri gyár a Nestlé egyetlen, kizárólag üreges csokoládéfigurák gyártására specializálódott üzeme a világon, ahonnan a termékeket több mint 20 országba exportálja a vállalat.

A cégcsoport állateledel-gyártásának kelet-közép-európai központja, a büki Purina gyár termékei a világ több mint 50 országába jutnak el Bükről.

A Nestlé Hungária beszállítóinak többsége magyar vállalkozás, amelyek évente összesen 54 milliárd forint értékben adnak el termékeket és szolgáltatásokat a Nestlé globális hálózatának is.

Tájékoztatásuk szerint a Nestlé Hungária árbevétele 2022-ben 246 milliárd forint volt, 40 százalékkal nagyobb mint a megelőző évben, az adózott eredmény viszont a költségek növekedése miatt csökkent tavaly, a nyilvános cégadatok szerint 3,895 milliárdról 3,361 milliárd forintra.

Fotó: nestle.hu