2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Felkészült a hőségre Szombathely

frisshirek.hu, 2023. június 21. - 14:45
Felkészült a hőségre Szombathely

A péntekig tartó magas hőmérséklet miatt megnyitja klimatizált közösségi tereit a város önkormányzata.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mint ismeretes, az Országos Tisztifőorvos 2023. június 21-én 00:00 órától 2023. június 23. 24:00 óráig 2. fokú hőségriasztást adott ki, ezzel kapcsolatban Szombathely MJV Önkormányzata az alábbi tájékoztatást adja:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az igénybe vehető légkondicionált közintézmény városunkban az intézmény nyitva tartási idejében a Városháza – földszinti aula (Szombathely, Kossuth L. u. 1-3.).

Emellett a nyitvatartási időben igénybe vehető még:

az Interspar áruház közösségi tere

a TESCO áruház közösségi tere

a FAMILY Center közösségi tere

a Savaria Plaza közösségi tere.

Szombathely város területén a lakosság számára a következő közkifolyók és ivókutak állnak rendelkezésre:

 

Közkifolyók:

Győzelem utca – Paál László utca sarok

Győzelem utca – Izsó Miklós utca sarok

Szatmár utca – Jávor utca sarok

Szatmár utca 6.

Jáki út

Zanati út – Sziget utca sarok

Május 1. utca – Verseny utca sarok

Dombtető utca 2.

Egressy utca – Orgona utca sarok

Ivókutak:

Fő tér

Gyöngyösparti sétány

Gayer park

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy hőség esetén lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a napon, ügyeljenek a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra, részesítsék előnyben a vizet, ásványvizet, teát, szénsavmentes üdítőket, leveseket. Kávét, alkohol tartalmú italokat, magas koffein és cukor tartalmú szénszavas üdítőket lehetőleg kerüljék.

Csecsemőket, kisgyermekeket árnyékban levegőztessék, széles karimájú kalappal védjék. A gyermekeket mindig kínálják bőségesen folyadékkal. Idősek és krónikus betegségekben szenvedők a gyógyszeres kezelés mellett fokozottan figyeljenek a megfelelő folyadékpótlásra. Gyerekeket, állatot zárt, szellőzés nélküli parkoló autóban ne hagyjanak.

Figyeljenek embertársaikra!

Bevásárlást, ügyintézést lehetőleg ne a nap legmelegebb óráira időzítsék – olvasható az önkormányzat szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Fotó: Facebook / Éljen Szombathely