2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Felavatták az Emlékmű domb rendezvényterét

Hajmási Judit, 2023. június 21. - 14:15
Felavatták az Emlékmű domb rendezvényterét

Elkészült a felújítás, tegnap este pedig fel is avatták az Emlékmű dombnál lévő rendezvényteret. A kellemesen meleg nyárestében messze vitte Strauss keringőinek dallamát a szél. Régi fényében csillog az Emlékmű környéke, újabb régi adósságát törlesztette a város.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Messze hangzottak a szimfonikus dallamok a szombathelyi emlékmű környékén. Ahogy arról a frisshírek.hu is többször beszámolt, hosszú évek után végre megújult az Emlékmű környéke.

A felújítást egy helyi vállalkozó felajánlásából finanszíroztak, az önkormányzat pedig kipótolta a hiányzó összeget. De ez mára már szinte történelem.

Tegnap este pedig a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjén már százak hallhatták a könnyed nyárestére való zenéket, ahol felcsendült többek között Rossini: A sevillai borbély című operájának nyitánya, valamint népszerű Strauss-művek is, mint a Perzsa induló, a Denevér című nagyoperett nyitánya, a Déli rózsák és a Künstlerleben / Művészélet / keringők is.

A résztvevők szerint ismét régi fényében ragyog a környék, és a színvonalas kulturális program igazán méltó programja a városnak. 

Júliusban pedig a szervezők ígérete szerint hatlamas Retró-partyt fognak tartani az emlékműnél, amihez valljuk be keresve sem lehetne jobb helyszínt találni a városban.

Fotó: Facebook / Horváth Soma