2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 7o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Ötezer fekete zászlóval lepte el a Momentum a Belügyminisztérium melletti teret

frisshirek.hu | 2023. június 15. - 17:30
Ötezer fekete zászlóval lepte el a Momentum a Belügyminisztérium melletti teret

Az akcióról szóló Facebook-videóban Orosz Anna, a Momentum országgyűlési képviselője elmondta, hogy a magyar oktatás súlyos válságban van és ennek az egyik legnagyobb tünete a tanárhiány. „Az iskolák közel felében nincs elegendő matektanár, az iskolák harmadában kevés a nyelvtanár és a természettudományos tanár. Hova fog ez vezetni? Ki fogja így megtanítani a gyerekeinket számolni? Ki fogja őket megtanítani írni? Ki fogja őket megtanítani arra, hogy ki volt Vörösmarty Mihály?” – tette fel a kérdéseket a videóban Orosz Anna.

A Momentum politikusa kiemelte, hogy már most Európa sereghajtói vagyunk a diplomások arányában és ez csak romlani fog, ha minden így megy tovább és egy teljes generáció, valamint teljes nemzetünk kerül veszélybe, írja a párt közleményében.

„A gyász mellett pedig figyelmeztetünk is: nem hagyhatjuk tovább, hogy lezüllesszék a magyar oktatást. Ezért radikális eszközhöz folyamodunk. Arra kérjük az Európai Bizottságot, hogy kösse az uniós pénzek kifizetését a státusztörvény visszavonásához, az 50%-os pedagógus-béremeléshez, és a magyar oktatás átfogó reformjának elindításához. Aki nem akarja, hogy idén is, és jövőre is újabb ötezer tanár hagyja ott a pályát, az írja alá a pultjainknál az erről szóló indítványunkat, amelyet eljuttatunk az Európai Bizottsághoz”

 – zárta mondandóját Orosz Anna.