2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Korabeli statisztákat keres a Kőszegi Várszínház

Hajmási Judit, 2023. június 15. - 16:45
Korabeli statisztákat keres a Kőszegi Várszínház

Egy 1966-ban Kőszegen forgatott film helyi statisztáit keresi a Kőszegi Várszínház.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Sok hűség semmiért című film korabeli statisztáit keresik Kőszegen. A film forgatásakor helyi lakosok is részt vettek statisztaként, most őket szeretnék megtalálni.

Figyelem, figyelem! Kőszeg és környéke! Keressük egy régi film szereplőit! Aki felismeri magát, vagy felismer mást – a statiszták, mellékszereplők között – ezeken a fotókon, kérjük szépen, jelezze itt. Közülük kerülhetnek ki idei díszvendég nézőink! Osztható is a poszt. Köszönjük!

Kőszegen forgatták 1966-ban a Sok hűség semmiért című filmet – Tordai Teri és Tordy Géza főszereplésével. Palásthy György rendezte. A Lábasházban forgattak, a Jurisics téren. Tordai Teri Kossuth-díjas színművészt már próbáltuk utolérni telefonon, hogy meséljen az 57 évvel ezelőtti kőszegi forgatásról... Majd azt is mondjuk itt... Köszönjük a szereplőkeresést! – olvasható a Kőszegi Várszínház közösségi oldalán.

A film története röviden:  Az öregedő Andorka professzor szerencsére gyakran utazik külföldi konferenciákra, lehetőséget teremtve ezzel felesége hódolóinak az udvarlásra. Ám hiába minden, az asszonyka hűséges. De a szerelem, mint az alkohol, öl, legalábbis ezt mondhatjuk Éva asszony udvarlóiról, akik sorban elhunynak... Így a szép asszonykát lassan sorozatgyilkossággal lehet gyanúsítani még akkor is, ha semmi mást nem tesz, csak hűséges. Ám lehet, egyszer az ő szíve is megesik valakin. De ki lesz a szerencsés...? – írja a mafab.hu.

A Kőszegi Várszínház az alábbi posztjában korabeli képeket is tett fel, hátha valaki magára ismer, vagy felfedezi valamelyik rokonát, ismerősét.

Fotó: Facebook / Kőszegi Várszínház