2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

25 éves a sárvári Kanona Band

frisshirek.hu, 2023. június 13. - 18:45
25 éves a sárvári Kanona Band

Kétnapos mulatozással ünnepelték a jeles alkalmat Sárváron.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Kanona Band közönségével együtt ünnepelte meg fennállásának 25 éves jubileumát. Szombaton és vasárnap Garden Partyval egybekötött koncertet adott a sárvári zenekar a ZeneHáza Sárvárban.

A műsor első részét a ZeneHáza nagytermében hallhatta a közönség. Ebben a többi közt népszerű slágerek és filmzenék feldolgozásai is elhangzottak. Az együttes a videotechnikát is segítségül hívta. Bud Spencer és Terence Hill filmek zenéiből készített egyveleg alatt egy összeállítás pergett a terem vásznán az alkotásokból. Az együttes 25 éves történetének kedvelt muzsikáiból is itt válogatott. Ezalatt a vásznon a több mint két évtized alatt készült fotók sorjáztak egymás után, képekben is mesélve a zenekar gazdag múltjáról, aminek a zenén kívül a legfontosabb összetartó eleme a barátság.

A zenetermi műsorrész után szünet következett, ahol megnyitották a Dr. Kereszty Gábor fotóiból készült KÉPesek fújni című kiállítást.

A szünetben volt mód megkóstolni a borbírálat keretében kiválasztott koncertbort, a Pannonhalmi PH Érték sorozatból a Tar Pincészet nedűjét.  A borkóstolót a Borista kóstolóműhely és delikát tartotta. A műsor második része Garden Partyval egybekötött szabadtéri koncerttel folytatódott, ahol az örömzenélés táncra is perdítette a közönséget.

Az ünnepi eseményen „Sárvár Város Polgármesterének Jubileumi Emlékérme” kitüntetést adott át a zenekarnak Kondora István polgármester.  A jeles nap alkalmából Vas Vármegye Elismerő Oklevelét dr. Kondora Bálint, a Vasvármegyei Közgyűlés alelnöke nyújtotta  át az együttesnek. A Sárvár Városi Mazsorett Együttes képvuseletében Csikós Györgyné egy fára gravírozott, a Kanona Bandet ábrázoló képpel, a Sárvári Oratórikus Kórus – Sarvar Oratoric Choir pedig az alkalomra írt verssel kedveskedett a jubilálóknak – olvasható a Sárvár lendületben Facebook-oldalán.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben