2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Elkaszálták, nem épül meg a gyorsforgalmi út

Hajmási Judit, 2023. június 09. - 14:15
Elkaszálták, nem épül meg a gyorsforgalmi út

Hiába a sok éves ígéret, mégsem lesz gyorsforgalmi út Kőszeg és Szombathely között. A megjelent rendelet szerint Lázár János elkaszálta a projektet. Pár hete még mindenki ostoba huhogónak titulálta a civileket, akik online petíciót indítottak az út megmentéséért. Mára kiderült, nem ők tévedtek.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Évek óta ígérgetéssel és tervezgetés cunamival kábítják a város lakóit, de a parlament.hu oldalra felkerült a hivatalos verzió, nem épül meg a Kőszeget Szombathellyel összekötő gyorsforgalmi út. Lázár János nem engedélyezte.

Ezt a csatát is elvesztette Kőszeg!  Most sem épül meg az új út Szombathelyig!

Magyarország országgyűlésének honlapján olvasható a rossz hír, Lázár János döntött, elkaszálta az új, négysávos gyorsforgalmi út megépítését Szombathely és Kőszeg között.

Eldőlt! Béla Básthy ideje megszólalni, őszinte válaszokat várnak a Kőszegiek tőled!

Mikor lesz új út? Mikor indul meg a mai 87-es főút felújítása, balesetveszélyek elhárítása? Mi volt Lázár János kőszegi látogatásának valódi oka? Hogy fog így fejlődni Kőszeg kereskedelme, idegenforgalma, ipara? Mikor kezdi meg Kőszeg a felzárkózást? – olvasható az Összefogás Kőszegért Egyesület közösségi oldalán.

Az Egyesület, ahogyan arról a Frisshírek.hu is beszámolt, már hetekkel ezelőtt megkongatta a vészharangot, és online petícióba kezdett, hogy épüljön meg az út.

Erre azonban Hende Csaba a térség országgyűlési képviselője meglehetősen pikírt módon az alábbi posztot tette közzé közösségi oldalán:

Jó hír: örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy a Kormány változatlanul elkötelezett

  1. a szombathelyi elkerülő út,
  2. a Szombathely-Kőszeg négysávos út
  3. a Szombathely-Egyházasrádóc M86-os szakasz megépítése iránt.

Semmiféle megtorpanás, semmilyen késedelem nincs és nem is lesz ezekben az ügyekben.

Mostanra azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a civilek megérzése helyes volt, nem épül meg a négysávos út a térségben, pedig égető szükség lenne rá.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület