2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 3o - 5o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Viktor jelentőségteljes üzenetet küldött Brüsszelnek - "Megkezdtük a felkészülést!"

frisshirek.hu | 2023. június 07. - 19:30
Orbán Viktor jelentőségteljes üzenetet küldött Brüsszelnek - "Megkezdtük a felkészülést!"

Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az EP a múlt csütörtökön elfogadott ötpárti határozattal próbál nyomást gyakorolni az Európai Tanácsra, hogy akadályozza meg Magyarország jövőre esedékes tanácsi elnökségét, amit jelenleg Svédország, majd július 1-től a kormányválságba sodródott Spanyolország tölt be. Az MTI közleménye egy szóval sem említi a tiltakozást.

A miniszterelnök bejelentette: Magyarország megkezdte a felkészülést az európai uniós elnökségre. Hangsúlyozta: tapasztalatban, felkészültségben nincs hiány; kormánya második elnökségére készül, ami Európában szinte példa nélküli. Készen állunk az Európa előtt álló kihívások összehangolt, hatékony kezelésére - mondta Orbán Viktor.

Megköszönte az Európai Tanács főtitkársági kollégáinak, Didier Seeuws általános és intézményi politikáért felelős főigazgatónak valamint Agnieszka Bartol kommunikációs főigazgatónak, hogy elfogadták a meghívást, és Budapestre látogattak, hogy a két napos felkészülési értekezleten megosszák tapasztalataikat a magyar miniszterekkel.

A kormányülés beharangozója megint akciófilmeket idézőre sikeredett. Mintha mindenki szomorkodna, tele feszültséggel, hiszen csak a haza sorsáról kell dönteniük.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala