2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Orbán Ráhel azt a területet veszi meg Tokajban, amit korábban Lévai Anikó birtokolt

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 20:00
Orbán Ráhel azt a területet veszi meg Tokajban, amit korábban Lévai Anikó birtokolt

Harmincnégy hektár szőlőt vásárolhat Orbán Ráhel, Orbán Viktor legidősebb lánya a tokaji borvidéken, Sárazsadányban – írja az Átlátszó. A földeket legalább részben korábban már az édesanyja, Lévai Anikó is birtokolta, most pedig a férje, Tiborcz István tulajdonában álló cég gazdálkodik rajtuk.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az Élet és Irodalom cikksorozatot szentelt annak, hogy a Lévai milyen kedvezménnyel jutott a földekhez. Sárazsadány önkormányzata 50529 m2 zártkertet például 2 forintos négyzetméteráron, 100 ezer forintért adott el neki. Amikor négy évvel később egy magánszemélytől vásárolt hozzá alig több mint feleakkora, 30 ezer négyzetméteres területet, azért már másfél milliót fizetett.

A jelenlegi adásvételt Orbán Ráhel nevében a férje, Tiborcz István intézte. Az eladó Kántor Andrea, aki korábban annak a Szárhegy Dűlő-Sárazsadány-Tokajhegyalja Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Szárhegy Kft.) volt ügyvezetője és társtulajdonosa, amelyik Orbán feleségének, Lévai Anikónak a résztulajdonában állt.

A kérdéses szőlőterületet a Patrícius Borház bérli. Erről sokáig nem lehetett hivatalosan tudni, hogy kié, mivel egy úgynevezett bizalmi vagyonkezelő, az Abraham Goldmann Zrt kezében volt, ám a Goldmann pár hónapja a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt-hez került.

A Bodrogolaszi Közös Önkormányzati Hivatal Sárazsadányi Kirendeltsége április 24-én kifüggesztette és az interneten is közzétette azt az adásvételi szerződést, amit 2023. március 31-én kötöttek meg. A kifüggesztés levételének napja pedig június 23. lesz, ha addig senki nem él az elővásárlási jogával, a földek Orbán Ráhel tulajdonai lesznek.

A Patrícius Borház Zrt. egyedüli részvényese szintén az Abraham Goldmann Bizalmi Vagyonkezelő Zrt. volt, majd 2023 márciusában a BDSPT Zrt.-hez került a cég. A BDSPT tulajdonosa Tiborcz István, Orbán Ráhel férje.

Összegezve tehát:

Orbán Ráhel megvásárolna 34 hektár szőlőt a tokaji borvidéken, melyeket legalább részben korábban már az édesanyja is birtokolt, most pedig a férje tulajdonában álló cég gazdálkodik ezeken

– írja az Átlátszó.