2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Jubileumi gálát tartott a Sárvári Néptánckör

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 07:15
Jubileumi gálát tartott a Sárvári Néptánckör

A 45+1 éves néptánckör az évforduló alkalmából a Szittyábúl nemzettek le... című műsorukkal ünnepelt Sárváron.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az idei évben 45+1 éves a Sárvári Néptánckör, melyet szombaton a Szittyábúl nemzettek le... című jubileumi műsorukkal ünnepeltek meg.

A műsorban közreműködött: a Gerence Hagyományőrző Néptáncegyüttes – Veszprém, a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola – Sárvár néptáncos növendékei, a sárvári néptánckör „régebb óta fiatal” táncosai, Horváth Attila és Mester László, a Herpenyő zenekar, Horváth Róbert, és a Sárvári Néptánckör. A koreográfusok Fülöp Attila, Horváth Gábor és Hámori Balázs voltak.

A jubiláló táncosokat Kondora István polgármester köszöntötte, aki 1984-ben alapító tagja volt a Néptánckör Kulturális Egyesületnek, innentől működik szervezett formában az 1977-ben létrejött néptánckör. A város első embere ezer szállal kötődik a néptánckörhöz. 1977-től 2001-ig, közel negyedszázadig néptáncosként és néptáncoktatóként vett részt a tánckör életében.

Jelenleg Hámori Sándor az elnök, aki szintén alapító tagja volt az egyesületnek 1984-ben. Az utánpótlásnevelésről Hámori Balázs gondoskodik a Koncz János Alapfokú Művészeti Iskola tanáraként – olvasható a Sárvár Lendületben közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben