2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Elismeréseket adtak át pedagógusnap alkalmából Zalaegerszegen

frisshirek.hu, 2023. június 07. - 08:15
Elismeréseket adtak át pedagógusnap alkalmából Zalaegerszegen

A pedagógusnaphoz kapcsolódva jutalmazta Zalaegerszeg önkormányzata azt a 11 pedagógust, akik a megyeszékhely oktatási-nevelési intézményeiben kiemelkedő szakmai, emberi teljesítményt nyújtva végeznek példaértékű munkát a jövő generációk tudásának gyarapításával.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az önkormányzat 2021 óta fejezi ki e módon a közösség köszönetét, amelyet ezúttal Balaicz Zoltán polgármester fogalmazott meg és tolmácsolt a díszteremben tartott ünnepi rendezvényen. Mivel eredetileg ő maga is tanár, felidézte a személyes élményeit a beszédében, majd szólt arról, hogy 2013 óta az önkormányzat már csak a bölcsődék és az óvodák fenntartója, hiszen az általános iskolák, gimnáziumok, technikumok és kollégiumok 10 éve már az államhoz tartoznak, de azért a jó kapcsolat megmaradt. Az intézmények felújítása folyamatosan halad, jelenleg a Széchenyi és a Deák Technikumokban, valamint a Zrínyi Miklós Gimnáziumban zajlik beruházás.

Idén jutalmat érdemelt ki Telekiné Kardos Judit, a Belvárosi I. számú Óvoda Kis utcai óvodájának óvodapedagógusa, óvodavezető-helyettese, Lengyelné Kertész Tünde, a Belvárosi I. számú Óvoda Mikes K. utcai Tagóvodájának dajkája, Domján Nikolett, a Kertvárosi Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának óvodapedagógusa, Olasz Tímea, a Kertvárosi Óvoda Csillagközi Székhelyóvodájának óvodatitkára, Devecseri Marietta, a Landorhegyi Óvoda Kodály Zoltán utcai Tagóvodájának óvodapedagógusa, Gorza Imréné a Landorhegyi Óvoda Bazitai Telephelyének dajkája, Baloghné Borbás Ildikó, a Belvárosi II. számú Óvoda Kosztolányi téri Tagóvodájának óvodapedagógusa és Nagy Andrea, a Belvárosi II. számú Óvoda Szent László utcai Telephelyének pedagógiai asszisztense.
A nem önkormányzati fenntartású intézmények köréből jutalmat vehetett át Pál Mária, a Petőfi Sándor Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanítója, Kovács Józsefné az Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára, és Laczkó László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Technikum biológia-testnevelés szakos tanára.
A díjakat Balaicz Zoltán polgármester és Makovecz Tamás önkormányzati képviselő, a Humánigazgatási Bizottság elnöke adta át, jelen volt továbbá dr. Vadvári Tibor alpolgármester, Horváthné Ambrus Marianna, Pödörné Hajdu Ibolya, Bíró Veronika, Herbai Erzsébet és Kása Istvánné óvodavezetők, Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatója, Szabó Károly és Vizlendvai László (a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja és főigazgatója), Dippold Márton polgármesteri kabinetfőnök és Horváth Gábor osztályvezető-helyettes.
Fotók és forrás: Balaicz Zoltán Facebook-oldala