2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

A biztonságos közlekedéssel ismerkedtek makói óvodások

Bottyán Róbert, 2023. június 07. - 07:15
A biztonságos közlekedéssel ismerkedtek makói óvodások

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet az Építési és Közlekedési Minisztérium támogatásával nagycsoportos óvodások számára szervez közlekedésbiztonsági programot. A road-show hetedik állomása Makón volt kedd délelőtt, az esős idő miatt az Erdei János Városi Sportcsarnokban.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Május 16-án indult útjára a tíz állomásos road-show, ma a hetedik helyszínre ért, Makóra és Kaposvár, Kecskemét, Szekszárd következik még. A résztvevő gyermekek játékos közlekedési feladatokban, ügyességi versenyeken vehetnek részt, végül ajándékcsomagokat kapnak, ami közlekedésbiztonsági eszközöket is tartalmaz.

Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese elmondta: a gyermekbiztonság növelésére most komoly esély mutatkozik, ugyanis van egy minisztérium és egy háttérintézmény is, ők. Kifejtette, hogy lelkületben is szeretik ezt a területet, magukénak érzik és nemcsak munkaidőt töltenek el a kollégák, hanem meggyőződésből támogatják a gyermekeket. Ismertette, hogy a Biztonságos Óvoda programjukhoz több mint 1200 intézmény csatlakozott, tehermentesítve az óvodapedagógusokat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, országosan 600 iskolás korú gyermek esetében történik súlyos baleset, fontos minél korábban ezeket a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programokat bemutatni nekik, élménnyel társítva.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere (Fidesz) arról beszélt, a szemléletformáló programok nagy számban vannak jelen a városban és fontosnak tartják a vonalas infrastruktúra fejlesztését. Több milliárd forintot fordítottak autóutak, kerékpárutak kialakítására Lázár János miniszter, a térség képviselőjének támogatásával.

Hozzátette, kiemelt figyelmet szentelnek minden évben a közlekedésbiztonsági szemléletformáló programokra, a megyei és helyi rendvédelmi szervezetek segítségével. Programokat tartanak az oktatási-nevelési intézményekben, már az óvodás kortól a középiskoláig, és a mai alkalom is erre egy jó példa.

Fotók: a szerző felvételei