2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Gálvölgyi János: Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, hogy az ember jól van

frisshirek.hu, 2023. június 06. - 10:00
Gálvölgyi János: Rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, hogy az ember jól van

„Ott szakadt el a film, hogy én még felhívtalak téged szerda reggel, hogy lemondjam az interjút, mert nem érzem magam jól. Legközelebbi ébredésem három nappal később az intenzív osztályon volt” – mondta most a Fókusz riporterének. Gálvölgyi János május 10-én reggel, otthonában lett rosszul. Nehézlégzésre panaszkodott és félrebeszél, de mentők 50 perc alatt sem értek ki hozzá, így lányai vitték kórházba. Napokig mélyaltatásban volt, életveszélyes állapotban. 

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

"Nem volt tüdőembóliám, bakteriális szív- és légzés tüdő elégtelenségem volt, ami egy fertőzés" – mondta most Gálvölgyi János, hozzátéve, hogy Merkely Bélától tudja ezt, akinek egész életében hálás lesz szolgálatáért, ugyanúgy, ahogy Dr. Gál Jánosnak is, aki az intenzív osztályon ápolta, továbbá hálás a Városmajor összes dolgozójának, akik hozzásegítették a felépüléséhez. Csodálatos emberek, az ápolónők éjjel-nappal figyeltek rá, örökre hálás lesz nekik. Üzenem a szóvivőnek – nem mondom ki direkt a nevét – hogy nincs protekció!” – fogalmazott. Úgy gondolja, hogy a kórházban mindenkit, kortól, nemtől és hovatartozástól függetlenül megfelelően látnak el, amiért ő örök életében nagyon hálás lesz, írja a hang.hu

„Arra emlékszem, hogy amikor már magamnál voltam, automatikusan elkezdtem mondani a meglévő szerepeim szövegét, majd megállapítottam, hogy tudom. Akkor kezdtem megnyugodni.” A színésznek halálközeli élményben is része volt az intenzíven, melyre így emlékszik:

„Gyönyörű emberek mentek vörös szőnyegen, én magam is mentem, mindenki köszönt és hajbókolt. Messze, a lépcső tetején állt egy gyönyörű nő fehér ruhában, arca nem volt, és integetett és mentem, hogy nekem oda kell menni hozzá. És akkor felébredtem. Olyan élmény volt, amit nem akar az ember megint átélni”

– mesélte Gálvölgyi János. 

„Annyiban megváltozik az ember élete – legalábbis az enyém –, hogy rá kellett jönnöm, nem olyan természetes, nem olyan nyilvánvaló, hogy az ember jól van” 

– mondta az érzéseiről.

Fotó: RTL vágókép