2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Nemzeti Összetartozás Napja – így emlékezett Szombathely

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 14:42
Nemzeti Összetartozás Napja – így emlékezett Szombathely

Ahogy eddig is minden évben, úgy idén is megemlékeztek Szombathelyen a Nemzeti Összetartozás Napjáról. Jelmezes vonulás, beszédek és zászlók, mindegyikből kijutott vasárnap.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Megemlékezés a Nemzeti Összetartozás Napján, Tóth Kálmán önkormányzati képviselő mondott beszédet.

Az Országgyűlés döntése nyomán június 4-e, a trianoni békediktátum aláírásának napja 2010 óta a Nemzeti Összetartozás Napja. Ez alkalomból a Szent István parkban tartott városi megemlékezést Szombathely június 4-én, 10 órakor.

Emlékező beszédet mondott Tóth Kálmán önkormányzati képviselő, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke, ünnepi műsort a Oladi Általános Iskola diákjai adtak – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: szombathely.hu