2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Helyére került az új híd Kőszegen

Hajmási Judit, 2023. június 05. - 14:40
Helyére került az új híd Kőszegen

A teljes átadásig még sok van hátra, de a hídelem már a helyén van. A helyiek fantáziáját komolyan megmozgatta, hogy mi legyen majd a híd neve, ha elkészül.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Ahogy arról a Frisshírek.hu is beszámolt, a pünkösdi hétvégén sem álltak meg a munkálatok Kőszegen, hogy minél hamarabb a helyükre kerülhessenek a Gyöngyösön átívelő híd elemei.

Da a helyiek már bizakodóak, és izgalmas feladatra kérték fel a helyieket:

Nevezzük el az új Kőszegi viaduktot.

Szinte bizonyos, hogy a közeljövőben átadásra kerülő új közlekedési híd, egy ideig még üres marad. Nagy valószínűséggel az új 2×2 sávos út megépülése után lesz csak olyan mértékben tehermentesítve a mostani csomópont, hogy biztonságosan lehessen egy kerékpárút nyomvonalát ráterelni.

Na de addig is van dolgunk bőven! Nevezzük el a hidat, várjuk az ötleteket, ígérjük, a legjobbakat felterjesztjük az illetékeseknek! – olvasható az Összefogás Kőszegért Egyesület közösségi oldalán.

A kőszegiek pedig egyszerre tudtak kreatívok és ironikusak lenni. Az eddig hozzászólások szerint ugyanis az alábbi nevek jutottak az eszükbe.

Elsősorban politikai tartalmú nevek kerültek szóba, mint a Közpénz híd; Halott pénz híd, Röhej híd vagy éppen a Lombkoronasétány, de természetesen újra előkerült a Magyarországon is népszerű Chuck Norris név is.

A híd tényleges neve még a jövő ködjébe veszik, de annyi bizonyos, hogy a helyiek gondolatait már most is lefoglalja a névadás.

Fotó: Facebook / Összefogás Kőszegért Egyesület