2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 20o - 20o
Az ország 19 megyéjében

60 km/h helyett 107 km/h-al közlekedett Nagykapornak térségében

frisshirek.hu, 2023. június 05. - 11:44
60 km/h helyett 107 km/h-al közlekedett Nagykapornak térségében

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2023. május 28-án 13 óra 48 perckor a 76-os számú főúton mértek be egy járművezetőt, aki a megengedett 60 km/h helyett, 107 km/h-val hajtott. Az egyenruhások a gépjármű üzembentartója részére közigazgatási bírságot szabtak ki.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A sebességtúllépés mértékbe önmagában sajnos nem rendkívüli, azonban a helyszín annál inkább. A 76-os számú főút 42-43-as kilométerszelvénye között ugyanis a kétszer kétsávos meredek kanyarban 60 km/órás sebesség csökkentő táblák vannak kihelyezve mindkét irányból. Sajnos a gépjárművezetők nem veszik komolyan a sebességkorlátozást ezen a szakaszon, a tavalyi évben összesen 17, idén pedig már 4 közlekedési baleset történt ebben csak ebben a kanyarban. A nagyobb bajt a legtöbb esetben a szalagkorlátok akadályozták meg, így a megcsúszó járművek nem találkoztak a szemből érkezővel, jobb esetben csak a járművek és a szalagkorlát sérültek. Volt olyan eset, hogy miután az összetört szalagkorlátokat helyreállították, másnap már újra összetörték.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezetők felelőtlen magatartásukkal ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik. Az sebesség ellenőrzések célja éppen ezért elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők kiszűrése a forgalomból a többi közlekedő védelme érdekében.

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be!

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

Fotó: police.hu