2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Az Orbán család vagyona lassan eléri a százmilliárdot: Orbán Győző és Tiborcz István is szárnyal

frisshirek.hu, 2023. június 02. - 21:30
Az Orbán család vagyona lassan eléri a százmilliárdot: Orbán Győző és Tiborcz István is szárnyal

Kiugróan nőtt az elmúlt években Orbán Viktor és közeli rokonainak látható vagyona. Nem lenne meglepő, ha belátható időn belül a Orbán Viktor családjának látható vagyona is átlépné a 100 milliárdot – írta a G7. A gazdasági lap elemzése szerint egyre gyorsuló ütemben gazdagodik a miniszterelnök családja: mostanában rendre évi 2-3 milliárd forint bevétele van Orbán Viktor családtagjainak céges jövedelmekből, miközben 10-15 éve még csak néhány tízmillió forint volt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A családnak eddig főleg az Orbán-bányák hoztak sok pénzt. A kormányfő apja, Orbán Győző többségi tulajdonában lévő Dolomit Kft árbevétele tavaly majdnem hatmilliárd forint volt, nyeresége pedig több mint kétmilliárd forint. Ezt az összeget pedig teljesen kifizették a tulajdonosoknak – Orbán Győzőre picivel több mint egymilliárd forint jutott.

Ennél jóval többet termeltek a miniszterelnök veje, Tiborcz István vállalkozásai. Tiborcz István üzletei ugyanis már egy nagyságrenddel több pénzt termelnek – írta a G7. Az Orbán-vej vagyonkezelő cége, a BDPST Kft 2022-ben 21,6 milliárd forintos nyereséget termelt. Tiborcz István a G7 cikke szerint előző két évben összehozott összesen közel 34 milliárd forintos nyereségéből alig több mint 2 milliárd forint osztalékot vett ki.

Orbán ennél jóval szerényebb bevallott vagyonnal rendelkezik, egy ház Felcsúton, a budai otthonuk fele, és 14 millió forint a feleségével közös számlán. Orbán Viktornak ez az összes vagyona a január végi vagyonnyilatkozata szerint.

Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala