2024.04.17., szerda - Rudolf
Szombathely: 8o - 8o
Az ország 19 megyéjében

Lemondott miniszteri biztosi posztjáról Rácz Zsófia

frisshirek.hu | 2023. június 01. - 10:48
Lemondott miniszteri biztosi posztjáról Rácz Zsófia

Lemondott miniszteri biztosi pozíciójáról Bódi-Rácz Zsófia - vette észre a Telex a szerda este kiadott Magyar Közlönyből. A döntés május 31-e este 11 órától már hatályba is lépett.

A portál cikkében felidézte Rácz Zsófia politikai karrierjét, akit 2019-ben neveztek ki fiatalokért felelős helyettes államtitkárrá.

Még diploma nélkül kapta meg akkor az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezető beosztását,

amely végzettséget 2022 júniusáig nem sikerült megszereznie, ezért a kormánypártok törvényt voltak kénytelenek módosítani, hogy pozícióját megtarthassa.

2022 nyarán azonban mégis elköszönt az államtitkári szerepétől, igaz, puhára esett, mert július végén miniszteri biztossá nevezték ki a Területfejlesztési Minisztériumban, ahol kétfős titkárság sietett a segítségére, valamint továbbra is helyettes államtitkári fizetést kapott.

Ennek a díjtételnek a felső határa május 16-áig havi 1,65 millió forint volt, amely azóta 2,1 millióra emelkedett.

Fiatalsága ellenére nem törekedett jó kapcsolatra a hatalomtól független sajtóval. Ahogy a Telex emlékeztetett, még a régi Index egyik újságírójával került vitába, majd interjú közben hagyta faképnél az RTL riporterét. De bekerült a médiába amiatt is, mert - bár pozíciójából fakadt volna - többszöri egyeztetést követően sem ült le tárgyalni a tanárhiányról a Pedagógusok Szakszervezetének ifjúsági tagozatával. Helyette maradt bőven energiája a gyurcsányozásra, vagy úgy buzdítani egy diákszervezet lelkes aktivistáit, hogy

nem kell komoly szakmai végzettség a munkájához.

A kiemelt kép forrása: MTI / Máthé Zoltán