2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Rendőrségi akciónak álcázták a rablást

frisshirek.hu, 2023. május 31. - 18:45
Rendőrségi akciónak álcázták a rablást

A két elkövető rendőrségi akciónak álcázva rabolt ki egy lakást Miskolcon, az egyikük pedig a lopott értékekből a harmadik társuknak adott egy karórát.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emeltek vádat emeltek három férfi ellen - írja keddi közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint két férfi 2022 januárjában baseball ütővel felfegyverkezve, „Rendőrség, házkutatás!” felkiáltással bementek egy miskolci lakásba. A bent tartózkodó férfit a földre kényszerítettték, majd pénzt követeltek tőle. A sértett elmondta, hogy nem ő a tulaj, mire az egyik elkövető a fürdőszobába zárta.

- A két rabló átkutatta a lakást, ahonnan közel hétmillió forint összeget kitevő eurót, mobiltelefonokat, férfi karórákat, parfümöt vettek el. Az elkövetők a bejárati ajtón akartak elmenekülni, de az beszorult, ezért az ablakon kimászva jutottak ki az épületből - tették hozzá.

A közlemény szerint a vádlottak az elvitt értékeket fele-fele részben elosztották. Az egyikük egy karórát adott a harmadik vádlottnak, aki tudta, hogy az bűncselekmény elkövetéséből származik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt három férfi ellen jelentős értékre, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügyészség a férfiakkal szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint közügyektől eltiltást, illetőleg vagyonelkobzást indítványozott. A karórát elrejtő büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

Fotó: police.hu