2023.09.25., hétfő - Eufrozina, Kende
Szombathely: 21o - 21o
Az ország 19 megyéjében

Húsklopfolót használt fegyvernek

frisshirek.hu, 2023. május 31. - 13:15
Húsklopfolót használt fegyvernek

A vádirati tényállás szerint a jelenleg 21 éves férfi két fiútestvérével és édesanyjukkal él együtt Győrben. A testvérek között gyermekkoruk óta rossz a viszony, erre az i-re tette fel a pontot a súlyos támadás.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki rátámadt testvérére.

Tavaly január egyik éjjelén a vádlott és a sértett azon vesztek össze, hogy a munkából hazatérő legidősebb testvér felkapcsolt villany mellett tevékenykedett, ami miatt a kulcslyukon keresztül beszűrődött a fény az öccse szobájába. Ezen először veszekedtek, majd a vádlott kiment a konyhába, elővett egy fém húsklopfolót, amivel egész egyszerűen tarkón ütötte testvérét.

Az ütéstől a seb azonnal vérezni kezdett, a sértett pedig beborult a fürdőszobába, ahol két kézzel védekezni próbált a még mindig a fejét támadó testvére ütései ellen.

A sértett a támadás következtében nyolc napon túli gyógytartamú sérülést szenvedett, de a bántalmazás alkalmas volt az előidézettnél súlyosabb, akár életveszélyes vagy maradandó fogyatékosságot eredményező sérülést akadályozzon.

A vádlott terhére rótt bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Érdemi döntést várhatóan a Győri Törvényszék fogja az ügyben meghozni.

Fotó: pixabay