2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Magyar hősökre emlékeztek Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. május 30. - 13:34
Magyar hősökre emlékeztek Szombathelyen

Május utolsó vasárnapja a Magyar Hősök napja. Rájuk emlékeztek Szombathelyen is.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A magyar hősök emlékünnepét május utolsó vasárnapján tartják azokra a magyar katonákra és civilekre emlékezve, akik életüket áldozták Magyarországért.

Szombathely MJV Önkormányzata 2023. május 28-án, vasárnap 10 órai kezdettel rendezte a Magyar Hősök Emlékünnepe tiszteletére tartott megemlékezést a Március 15. téren.

Az országzászló felvonása után ünnepi műsort Balogh János, a Weöres Sándor Színház színésze és az Ungaresca Táncegyüttes adott, ünnepi beszédet mondott Koczka Tibor önkormányzati képviselő.

Az esemény koszorúzással és díszmenettel zárult. A programban közreműködött Szombathely Város Koncert Fúvószenekara, az 50. számú Hunyadi János Cserkészcsapat és a Claudius Polgárőr Egyesület – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: szombathely.hu