2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 24o - 24o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Családi programokkal ünnepelték a gyerekeket Sárváron

frisshirek.hu, 2023. május 30. - 14:09
Családi programokkal ünnepelték a gyerekeket Sárváron

A Nádasdy-várban ünnepeltek Pünkösd vasárnap a családok Sárváron. Színes programokkal, színpadi produkciókkal várták az érdeklődőket.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Pünkösdvasárnap délutánján színes programokkal várták a családokat a Nádasdy-vár Sárvárban. A jó idő, a hosszú hétvége és a változatos programok sokakat vonzott a Nádasdy-várba, ismét megtelt a várudvar. A színpadi produkciók mellett ugrálóvárral, pónifogattal, óriás társasjátékokkal, karkötő és babakészítéssel várták. Nagy sikere volt a tombolának, a tombolatárgyakat sárvári vállalkozók ajánlották fel. A tombola bevételeit a Nádasdy-vár ingyenes gyermekprogramjaira fordítják.

Molnár Andrea, a Nádasdy Kulturális Központ programigazgatója elmondta, hogy mindig törekednek arra, hogy változatos programokat kínáljanak a Nádasdy-várban.

A Nádasdy-várban az idei évben megválasztották a vár pünkösdi királyát és királynőjét. A gyerekeknek kreatív feladatokat kellett megoldani a megadott feladatlap alapján. A feladatok között voltak logikai, kreatív, szellemi és fizikai feladatok is. A megmérettetésre a vártnál többen jelentkeztek. Az idei évben a Nádasdy-vár pünkösdi királya Nagy Benett, királynője Kalmár Vivien lett, akik egy éven át udvartartásukkal, vagyis szüleikkel együtt ingyenesen látogathatják a Nádasdy-várban megrendezésre kerülő rendezvényeket.

A színpadon elsőként Csingiling, Pán Péter és a Kalóztündér várta interaktív mesejátékra a gyerekeket, majd a legkisebbeket a Kezeslábas Társulat műsora várta. Honti György a társulat vezetője elmondta, hogy előadásaikat úgy állítják össze, hogy a 0-6 éves korosztály számára ismerős tárgyak és dallamok jelenjenek meg a produkciókban.

A gyermekprogramok után a Made in együttes lépett a színpadra, akik funky, latin örökzöld slágerekkel szórakoztatták a közönséget. Toldi Tamás az együttes énekese elmondta, hogy a zenekar magyar és külföldi slágerekkel készült a sárvári fellépésre.

Az estét az Érzés- Edda Tribute zenekar zárta, akik az ismert Edda számok mellett, a rádiók által kevésbé játszott dalokkal is szórakoztatta a nagyszámú sárvári közönségét – olvasható a Sárvár Lendületben közösségi oldalán.

Fotó: Facebook / Sárvár Lendületben