2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Robotépítő versenyt tartottak Szombathelyen

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 07:15
Robotépítő versenyt tartottak Szombathelyen

Ötödik alkalommal rendezték meg a Robotépítő és Programozó versenyt a vasi vármegyeszékhelyen.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Mentőexpedíciót is végre kellett hajtaniuk az V. Robotépítő és Programozó verseny résztvevőinek május 25-én az Agora-Művelődési és Sportházban, ahol az eseményt Szombathely Megyei Jogú Városa képviseletében Bokányi Adrienn tanácsnok nyitotta meg.

A Műszaki és Természettudományi Kultúráért Egyesület által meghirdetett próbatételre előzetesen 25 csapat jelentkezett 34 versenyszámban. A legtöbben a „terepasztal junior” kategóriában indultak, 12 csapat mérte össze a robotépítési és programozási tudását. A „terepasztal senior” versenyszámra 4 csapat adta be jelentkezését. A bajnokság másik versenyszáma a labirintuson való átjutás, illetve a labirintusban való mentőexpedíció megoldása volt. A labirintuson való átjutásra 13 csapat nevezett, míg a „labirintus mentőexpedíció” versenyre 5 csapat adta be nevezését. A csoportok létszáma 2-3 fő lehet, a versenyszámokra összesítve 61-en neveztek, őket 11 csapatvezető kísérte el – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: szombathely.hu