2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Félmillió forintos jutalommal csábítja a buszvezetőket a BKV

frisshirek.hu, 2023. május 26. - 18:50
Félmillió forintos jutalommal csábítja a buszvezetőket a BKV

500 ezer forintos bónuszt fizet a BKV azon kollégáinak, akik új buszvezetőket tudnak toborozni a vállalatnak, írja közleményében a cég. A BKV azért indított nyári toborzókampányt, hogy ezzel reagáljanak az egész Európában problémákat okozó buszsofőrhiányra.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

„A mostani toborzó kampányban az új járművezetők folyamatos képzése mellett ösztönözni kívánjuk a szakmában már jelenleg is dolgozó kollégákat, hogy tegyenek egy próbát, váltsanak a főváros legnagyobb, 55 éve meghatározó közlekedési vállalatára”

– írja a BKV-közlemény. A június 1-től augusztus 31-ig tartó kampány keretében bruttó 500-500 ezer forintos bónuszt fizetnek mind az újonnan belépő autó- vagy trolibuszsofőröknek, mind az őket beajánló BKV-s munkatársaknak is – amennyiben 6 hónap múlva is a cégnél dolgoznak főállásban.

A közleményben hozzátették, hogy várják azok jelentkezését is, akiknek nincs a buszvezetéshez szükséges D kategóriás jogosítványuk. A B és C kategóriással rendelkező jelentkezőknek képzést indít a vállalat, a C kategóriások pedig már a tanfolyam alatt is BKV-munkatársak lehetnek. Emellett a Budapesten kívül érkező jelöltek munkába járási támogatást, vagy akár munkásszállást is kaphatnak.

Fotó: BKV weboldala