2024.04.18., csütörtök - Andrea, Ilma
Szombathely: 2o - 4o
Az ország 19 megyéjében

Pakson folytatódik az országszerte sikeres LED izzó csere program

Tóth Rózsa | 2023. május 23. - 17:52
Pakson folytatódik az országszerte sikeres LED izzó csere program

A CYEB, azaz a csökkentsd az energiaszámlád elnevezésű környezetbarát kezdeményezéshez eddig országszerte háromszáz település csatlakozott és az eddig kiadott izzók száma elérte az egymillió kettőszázezret. Most Paks lakosai közül vehetik át az energiatakarékos LED fényforrást azok, akik korábban regisztráltak a programra.

Megközelítőleg hatszáz paksi háztartásnak osztanak ki tizenegyezer LED izzót a következő napokban. Paks Város Önkormányzata márciusban csatlakozott a Cut Your Energie Bill (CYEB), vagyis a csökkentsd az energiaszámlád elnevezésű országos, környezetbarát kezdeményezéséhez. Akik részt vettek az akcióban ingyenesen igényelhettek energiatakarékos LED fényforrásokat.

Meixner István, a CYEB Energiakereskedő Kft. ügyfélkapcsolatok igazgatója a Telepaksnak elmondta, kettő év garanciát vállalnak minden egyes izzóra. Hozzátette, a háztartások villanyszámlájának a világítási költségét legalább kilencven százalékkal csökkentik az új LED fényforrások, és egy izzó élettartama akár elérheti a tíz évet is.

A csomagok június 2-ig vehetőek át a Csengey Dénes Kulturális Központ kisklubjában. A pályázókat kérik, hogy vigyék magukkal a személyi igazolványukat és a lakcímkártyájukat. Ha nem az veszi át a LED-eket, akinek a nevére szól a villanyszámla, akkor vinni kell egy az átvételre szóló meghatalmazást is (a villanyszámla tulajdonosa és két tanú aláírásával).

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu is több alkalommal beszámolt, a környezetbarát kezdeményezéshez eddig országszerte háromszáz település csatlakozott, az eddig kiadott izzók száma elérte az egymillió kétszázezret. Pár nappal ezelőtt Celldömölkön kapott 500 család LED izzókat csaknem 10 millió forint értékben.

Fotó: Szabó Péter Facebook oldala