2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Szülinapi bulit tartottak a lépcsőházban

frisshirek.hu, 2023. május 22. - 15:48
Szülinapi bulit tartottak a lépcsőházban

A szombathelyi Váci Mihály utca lakói köszöntötték Lukács Zoltánné Gizi nénit, akkora bulit csaptak, hogy még az alpolgármestert is meghívták.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Gizi nénit köszöntötte a lakóközösség. A Váci Mihály utca 22. lakóközössége is felköszöntötte 90. születésnapja alkalmából a földszinten lakó Lukács Zoltánné Gizi nénit egy kötetlen, jó hangulatú lépcsőházi ünnepség keretében. Az eseményre Horváth Soma alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is meghívást kapott.

Lukács Zoltánné Légrádi Gizlla 1933. május 12-én született. Édesanyja háztartásbeli volt, édesapja gépész kovács. Hatan voltak testvérek. Az általános iskola első három osztályát Csepelen járta, utána került vissza Ásványráróra. Általános iskola befejezése után 1 évig járt Sopronba a közgazdasági technikumba, utána költözött át Szombathelyre és folytatta itt a közgazdasági középiskolában a tanulmányait. Középiskolás évei alatt ismerkedett meg Lukács Zoltánnal, aki később férje lett. Első gyermekük, Zoltán 1952-ben született.

1955-ben, mikor kisfia 3 éves lett, elment dolgozni az Oladi Szakiskolába. Egy évet dolgozott, majd megszületett második fia, Gábor 1956-ban. 3 év eltelte után ismét elment dolgozni, ekkor fűrészesekhez ment, ahol 3 évet volt, innen a STYL-hez ment át, 10 éven keresztül dolgozott itt, mint pénzügyi előadó. Következő munkahelye a Domus bútorbolt volt, itt is pénzügyesként dolgozott, innen is ment nyugdíjba.

Nyugdíjas éveit azzal színesítette sokáig, hogy vigyázott unokáira, Zoltán fiánál kettő, Gábor fiánál három gyermek született. Időközben férje egészségi állapota nagyon megromlott, ő ápolta őt otthon, ő látta el súlyos állapota ellenére.

Férje halála nagyon megviselte, sokat volt egyedül, de aztán sorra születtek a dédunokák, kilenc született. Mai napi nagyon szeret a családja körében lenni. Magány ellen beiratkozott a Váci utcai Idősek Klubjába, szívesen jár oda – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: Szombathely.hu