2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében

Drámai mérkőzésen egyenlített az Alba Fehérvár a döntőben

Erdei Luca, 2023. május 23. - 07:15
Drámai mérkőzésen egyenlített az Alba Fehérvár a döntőben

22 pontos hátrányból fordítva 81-80-ra nyert az Alba Fehérvár a Szombathely ellen a férfi kosárlabda NB I döntőjének szombati második mérkőzésén. Így most 1-1 az állás.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A vasi és a Fejér vármegyei csapat a harmadik bajnoki fináléját játssza. Az Alba eddig kétszer, az 1998/99-es és a 2016/17-es párharcban is jobbnak bizonyult. A jelenlegi szezon alapszakaszában mindkét alkalommal a hazai csapat nyert, a Magyar Kupa áprilisi negyeddöntőjében pedig a Falco nagy csatában 79-75-re verte riválisát az Arena Savariában - majd a serleget is elhódította a budapesti Final Fourban.

A négyszeres bajnoki aranyérmes Falco magabiztosan nyerte meg az alapszakaszt, majd a döntőig vezető úton a DEAC-ot és a ZTE-t is 4-0-lal "kisöpörte". A februárban edzőváltáson átesett, ötszörös bajnok fehérváriak ugyancsak vesztett meccs nélkül meneteltek a fináléig.

A szombati mérkőzésen az első negyed kiegyenlített volt, a másodikba, azonban a szerb-magyar Milos Konakov címvédő együttese nagyon elkapta a fonalat, 36 pontot dobott, miközben a spanyol Alejandro Zubillaga irányította hazaiak kevesebbet próbálkoztak, pontatlanul céloztak, alig szereztek pontot leindításból és távolról - a mérkőzés első felében mindössze egy hárompontost hoztak össze -, emellett pedig szellősen védekeztek. Ennek következtében a harmadik szakasz a Falco 53-31-es vezetéséről indult.

Ekkor viszont az addig látottak alapján váratlanul nagy fordulat következett be, a Fehérvár felpörgött, és 18-0-s rohammal 49-53-ra alakította az állást, majd az újabb szünetig egy pontra felzárkózott. A 60-61-ről induló negyedik negyedben aztán át is vette a vezetést, 71-67, majd bő egy perccel a vége előtt 78-73 állt az eredményjelzőn. A Falco innen még egyenlíteni tudott, Raymond Cowels 11 másodperccel a vége előtt 79-79-re alakította az állást, majd Pongó a hazaiakat juttatta kétpontos előnyhöz, amikor már csak egy másodperc volt hátra. Vojvoda Dávid azonban a Falco támadásánál szabálytalankodott, Cowels dobhatott két büntetőt, de csak az elsőnél hullott a labda a gyűrűbe.

A hazaiaknál Vojvoda 20, Isaiah Philmore 18 pontig jutott, Cowels és Perl Zoltán egyformán 17-tel zárt.

Fotó: Alconic - Alba Fehérvár Fb oldala