2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Hatszázmillióból fejlesztenek Sárváron

frisshirek.hu, 2023. május 20. - 08:45
Hatszázmillióból fejlesztenek Sárváron

Hatszázmillió forint vissza nem térítendő uniós támogatásból több infrastrukturális beruházás valósul meg, illetve készült el Sárváron.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Az önkormányzat közlése szerint 278 millió forintból 187 parkolóhelyet építettek az elmúlt egy évben, 244 millió forintból pedig még az idén megújul a város nyugati, kertvárosi részében a csapadékvíz-elvezető rendszer, és több mint 10 millió forintot költhettek a zöldterületek megújítására és egy játszótér felújítására is.

A városban a fejlesztések nyomán két „okos zebrát” is átadtak az Alkotmány utca és Rákóczi Ferenc utca, valamint a Deák Ferenc utca és Gyöngyös utca kereszteződésében.

A közlés kitért arra, hogy a pályázat támogatta a „Sárvár okos város stratégia és cselekvési terv elkészítését”, amelyben szerepel még az „okos” parkolási rendszerek, a mozgásra aktív közvilágítás kiépítése, az e-közigazgatás továbbfejlesztése, mobilalkalmazások bevezetése és e-bútorok kihelyezése a városban – közölte az MTI.

Fotó: sarvarvaros.hu