2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Körforgalom épül a Jégpince utcánál

frisshirek.hu, 2023. május 19. - 17:45
Körforgalom épül a Jégpince utcánál

Jövő hétfőn megkezdődnek a munkálatai annak az új körforgalomnak, amit az önkormányzat döntése értelmében a Jégpince utcai kereszteződésnél építenek Szombathelyen.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A megnövekedett autós forgalom miatt új körforgalmat építenek Szombathelyen a Jégpince út és a Homok utca kereszteződésében.

A kivitelező 2023. május 22-én forgalomtechnikai elemeket, korlátozásokat jelző táblákat helyezi ki, majd megkezdi a terelőszigetek átépítését, illetve elfoglalja a felvonulási területet, ami az Emlékmű alatti parkolóból lesz elkerítve.

Kérjük a lakosságot, hogy a lezárt felvonulási területre ne parkoljanak május 22-e hétfő 7 órától, illetve addig hagyják el gépjárműveikkel a parkolót!

A kivitelező május 23-án, kedden megkezdi a terelőszigetek bontását, mely sávszűkítésekkel jár (1-1 sávra) reggel 7:45 és 16:00 között, illetve félpályás útátvágásokra is számítani kell; viszont sáveltolások, szemközi sávba való terelések nem lesznek. Az időszakos korlátozások a kerékpáros- és buszforgalmat sem érintik.

Kérjük, hogy a közlekedők figyeljenek a kihelyezett táblákra, tartsák be a szabályokat és fokozott körültekintéssel haladjanak el a terelőszigeteknél dolgozó munkások mellett.

Köszönjük a türelmet! Szombathely fejlődik! – áll az önkormányzat számunkra megküldött közleményében.

Fotó: google.com