2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Táncoló diákok lepték el a Fő teret

Hajmási Judit, 2023. május 19. - 18:15
Táncoló diákok lepték el a Fő teret

Együtt táncolni jó, de együtt táncolni kihívás is. Az érettségizők előtt tisztelegtek a szombathelyi diákok.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Évszázadokon keresztül a tánc azon kevés társas események közé tartozott, ahol férfi és nő nyilvánosan is egymáshoz érhetett, akkor is, ha nem voltak házasok.

Mára ez már erősen megváltozott, mégis a zenére mozgás semmit sem veszített népszerűségéből.

Szombathelyen egyébként is fontos a tánc, sokszor a tánc fővárosaként is emlegetik a vasi vármegye székhelyét.

Ma sem okoztak csalódást a helyi diákok. Csodásan táncolták a quadrillet.

A quadrille a 18. század végén és a 19. századi Európában és gyarmatain divatos tánc. A tánchoz négy pár táncos szükséges, és a tánc területe egy téglalap alakú területen mozog.

400 diák, 10 iskola, egy tánc ami összeköt. Szombathely Fő terén helyi diákok újra eltáncolták a most érettségizők tiszteletére a napóleoni idők kedvenc táncát a Quadrille- t. Köszönjük az élményt! Éljen Szombathely! – fogalmazta meg gondolatait a táncoló fiatalok kapcsán Nemény András a város polgármestere.

Fotó: Facebook / Nemény András