2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Szombathelyen üléseztek a jegyzők

Hajmási Judit, 2023. május 18. - 12:41
Szombathelyen üléseztek a jegyzők

A vasi megyeszékhelyen ülésezett tegnap a Megye Jogú Városok Szövetségének Jegyzői Kollégiuma. Szakmai együttműködése és a szombathelyi jó példa bemutatása volt a téma.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A rendezvényt Nemény András polgármester nyitotta meg, és az ülésen bemutatták a jelenlévő jegyzőknek a szombathelyi bérlakás programot is.

A zártkörű szakmai egyeztetésen olyan témák is szóba kerültek, mint az egészségügy helyzetének változása. A jelenlévők megvitatták, hogy hogyan hat az önkormányzat tevékenységére, az állami szerepvállalás.

De fontos pont volt a hulladékgazdálkodás új rendszerének megbeszélés, és az önkormányzati adófolyamatok optimalizálása is.

Szombathelyen ülésezett a Megyei Jogú Városok Szövetsége Jegyzői Kollégiuma. A hasznos előadásokon túl lehetőségem volt beszélgetni dr. Dukai Miklós önkormányzatokért felelős államtitkárral és Jenei Zoltán országos kórház- főigazgató úrral – írta a rendezvény kapcsán a város polgármestere.

A rendezvény végén Dr. Szekeres Antal a Jegyzői Kollégium elnöke, Debrecen címzetes főjegyzője és Dr. Károlyi Ákos szombathelyi jegyző tartottak sajtótájékoztatót, amelyben röviden beszámoltak a délelőtti megbeszélés hatékonyságáról és fontosságáról, valamint arról  hogy milyen fontos az önkormányzatok szakmai együttműködése és tapasztalatcseréje a sikeres városvezetés érdekében.

Fotó: Facebook / Nemény András