2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Jubilált a Szombathelyi Aréna Óvoda

frisshirek.hu, 2023. május 16. - 10:45
Jubilált a Szombathelyi Aréna Óvoda

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Szombathelyi Aréna Óvoda. Zene, tánc és nosztalgikus hangulat jellemezte az ünneplést.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Szombathelyi Aréna Óvoda, az intézmény ez alkalomból jubileumi ünnpséget szervezett, ahol egykori is jelenlegi vezetők beszéltek múltról és jelenről. A gyerekek népi mondókákat és körjátékokat adtak elő. „Híresen jók a város óvodái, az Aréna pedig az egyik legjobb közülük, folytonos túljelentkezés van” – mondta személyes hangú köszöntőjében dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, méltatva az óvónők munkájának fontosságát. A polgármester lányai is itt cseperedtek, sok pozitív emlékük kapcsolódik ide.

Felidézte a 2019-ben indult felújítás nehézségeit is, amikor átmenetileg új helyre kellett költöztetni az ovit. A polgármester elmondta, hogy „sokat tettek azért hogy ez a beruházás, ami nagyon időszerű és fontos volt, meg tudjon valósulni, hogy a gyerekek is tudják élvezni. Szerencsére sikerült, és ebben nagy munkája volt a vezetőknek." Az óvoda közel 300 millió forint TOP forrásból kívül-belül megújult, az épületet a 2020-21-es nevelési évben vehették ismét birtokba.

A születésnapi műsorban felléptek az egykori arénás gyerekek, akik ma már az Ungarescában táncolnak. Majd Bőczénné Taletovics Katalin, nyugdíj küszöbén álló óvodavezető beszélt arról, hogy mindig a gyerekek egészséges fejlődését tartották szem előtt. Az óvoda a családi ház folytatása, ahol nyugodt, szeretetteljes, elfogadó közeg kell, hogy körülvegye a gyerekeket. Kiemelte, hogy munkájukban mint a szeretet volt a fő vezérelv.

Bemutatkozott az óvoda Ripityom tánccsoportja,  majd az első igazgató, Salamon Józsefné Marika idézte fel az elmúlt évtizedeket. 1960-ban kapott kinevezést, akkor még a Rákóczi utca sarkán, a későbbi Isis szálló helyén állt az ovi. A régi épületet lebontották, és elkészült az új, háromcsoportos óvoda, amit 50 éve, 1973-ban 9 csoportosra bővítettek – ezeket az esztendőket is megörökíti az aulában berendezett fotókiállítás.

Az eddigi legmagasabb gyermeklétszámuk 430 volt. 1994-től Kendik Ferencné Marika vezette az óvodát.  Az ünnepi műsort a nagycsoportosok fellépése zárta, majd dr. László Győző, Szombathely MJV alpolgármestere mondott pohárköszöntőt. Az alpolgármester szerint „az infrastruktúra fontos, de az igazán fontos belülről, a szívekből jön, a szeretet, ami a szellemiséget áthatja." Az 50. születésnapot a gyerekek is megülték a héten: fát ültettek, kirándultak, moziba mentek és sok-sok szép rajzot készítettek az óvodájukról – olvasható a szombathely.hu oldalon.

Fotó: szombathely.hu