2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 25o - 25o
Az ország 19 megyéjében
Vas

8 millát gyűjtöttek a kórháznak a szombathelyiek

Hajmási Judit, 2023. május 15. - 11:34
8 millát gyűjtöttek a kórháznak a szombathelyiek

Az esős idő ellenére igazi csapatként dolgozott a város lakossága Szombathelyen. A Richter Egészségváros című rendezvény keretein belül sikerült a csaknem nyolc milliós adományt "összevizsgálnia" a településen élő embereknek. Valódi közösségi élmény volt, egy fontos ügy érdekében. Szombathely ismét megmutatta magát.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A tegnapi napra meghirdetett Richter Egészségváros programról már korábban a Frisshírek.hu is beszámolt. A program lényege, az egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítése, ez a rendezvénysorozat lehetőséget biztosított arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon.

A helyiek nagy számban éltek is a lehetőséggel, pedig az időjárás nem volt éppen kegyes a helyiekkel.

Az esős nap ellenére több mint 1000 szűrésen vettek részt városunk lakói a Richter Egészségváros - Szombathely programján.

Nekik köszönhetően 7.983.000 Ft adományt kapott a Markusovszky Kórház, melyből a szülészet-nőgyógyászati ambulanciát fejlesztik majd. Prof. dr Nagy Lajos főigazgató úrral boldogan vettük át az értékes adományt. Hálás köszönet mindezért a Richternek, a kórházi dolgozóknak és a résztvevő szombathelyieknek. Éljen Szombathely! ???? – foglalta össze a tegnapi napot Nemény András polgármester.

Az önkormányzat szerkesztőségünkbe eljuttatott közelménye szerint a rendezvényt akár online módon is lehetett támogatni, amivel többen éltek is. Ilyen módon gyűlt össze 339.500 forintnyi adomány.

A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 94. állomásán 21 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Szombathely lakosainak köszönhetően 7.983.000 Ft adományt kapott az egészségügyi intézmény, melyből elektrokoagulátor készülék beszerzése, ezáltal pedig a szülészet-nőgyógyászati ambulancia fejlesztése fog megvalósulni – olvasható a közleményben.

A közösség ereje tehát ismét megmutatkozott, Szombathely ereje tegnap csaknem 8 millió forintot hozott a város kórházának.

Fotó: szombathely.hu