2023.09.28., csütörtök - Vencel
Szombathely: 26o - 26o
Az ország 19 megyéjében
Vas

Ismerjük meg a kőszegi Alsó-rétet

frisshirek.hu, 2023. május 12. - 15:29
Ismerjük meg a kőszegi Alsó-rétet

"Miénk itt a rét!" címmel tart kétnapos rendezvényt az Őrségi Nemzeti Park és az Írottkő Natúrparkért Egyesület.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A "Miénk itt a rét!" közös rendezvény azért jött létre, hogy megismertesse a helyiekkel az idén 30 éve természetvédelmi oltalom alatt álló rét létezését, szépségét, élővilágát, értékét, ezért az esemény célcsoportja – a fentiek miatt - elsősorban Kőszeg város lakossága.

A pénteki napon elsősorban a helyi iskolák és óvodák csoportjainak tartanak ismeretterjesztő előadásokat.

A szombati napon továbbra is családokat várunk 10 és 16 óra között. Ezen a napon regisztráció nélkül vehetnek részt a látogatók. Akik a 7 állomásos nagy körön szeretnének részt venni 15 óráig érjenek ki, mert a nagy kör teljesítése kb. 2 órát igényel. A 3 állomásos kis körön kb. ¾ óra alatt érhetnek végig. A rendezvényt szombaton 17 órakor zárjuk. A csoportokat/családokat 10 percenként indítjuk az indító állomásról. Szombaton is igénybe vehetik a dottót, mely menetrendje a plakáton látható. Javasoljuk viszont, hogy gyalog jöjjenek ki a rétre, a séta egy egészségmegőrző és gyógyító testmozgás! – olvasható a koszeg.hu oldalon.

A szervezők külön kérése, hogy mindenki vigyen magával poharat, vagy kulacsot, mert a természetvédelem jegyében hulladékmentes rendezvényt szeretnének tartani.

Fotó: Facebook / Írottkő Natúrpark